Grå Hammaren (Värdshus)

Från Wikipedia Mundana
Hoppa till: navigering, sök
Denna artikel innehåller husregler och miljöer som kanske inte nödvändigtvis stämmer överens med de officiellt utgivna modulerna från NeoGames.

Ett inte allt för välbesökt värdshus i byn Lövdal, Soldarn. Värdshuset drivs av den magre Enor Fagersjö, och hans familj. Värdshuset är ganska fint, med polerade ekpaneler och långa träbord, men då byn inte har så mycket att erbjuda får få personer chansen att njuta av Enors gästfrihet.

Grå Hammaren är byns enda värdshus. Förrutom Enor arbetar där även hans fru Helga och deras barn Rika, Wilma och Jager.

Byggnaden har endast en våning, precis som de flesta i byn, och är byggd i trä från Yoldeskogen i söder. Det finns ett litet stall där de få förbipasserande kan ställa sina hästar, och värdshuset har även en liten vinkällare, som dock är något tommare än den var förr i tiden. På baksidan om huset finns det en liten badstuga med ett litet badkar där gäster för en mindre penning kan få sig ett varmt bad.

Värdshuset har fyra enkelrum avsedda för gäster, ett dubbelrum och en sovsal. I en liten sidobyggnad sover familjen Fagersjö. Värdshuset har ett litet kök där maten tillagas, och från skänkrummet kan man se in genom en liten glugg i köket. I skänkrummet finns det fyra runda bord med stolar runt, och det är här byns invånare brukar spendera sina kvällar. I rummet ligger röken tjock från byns gubbar som röker piptobak flitigt. Dock så har värdshuset stått tomt de senaste veckorna. Ett allmänt dåligt humör har sänkt sig över byn sedan Evar Dalskrona blivit mer och mer innesluten.