Skapa minne (effekt)

Från Wikipedia Mundana
Hoppa till: navigering, sök
Skapa minne[Husregel][1]
Noikon.png
Oneirotropi: 1+, Räckvidd: Beröring, Varaktighet: Momentan.
Övrigt:
Beskrivning: Effekten skapar ett minne hos målet. Det kan vara att ha träffat en person tidigare, att ha varit med om någon händelse eller att ha haft misstankar mot någon. Varje filament tillåter ytterligare en detalj i minnet. När effekten tar slut försvinner minnet som lades in, men har det påverkat personens tankar och handlingar finns minnet av minnet kvar – personen får bara svårare att komma ihåg detaljerna i minnet. Om effekten görs permanent så kommer offret aldrig att inse att minnet inte är äkta.

Om effekten inte görs permanent så måste målet slå ett slag mot PSY med en svårighet på antalet filament som användes för effekten. Lyckas slaget kommer målet att inse att det är något lurt med minnet, men kommer inte nödvändigtvis att reagera på det – de flesta människor misstänker inte att någon skulle gå in och ändra deras minnen – men kan tro sig ha kommit ihåg fel eller blandat ihop saker, och kommer att vara försiktig gällande minnet. Blir slaget perfekt inser personen att minnet är helt fel. Misslyckas slaget fattar personen inga misstankar och fumlas slaget kommer personen att själv "förbättra" minnet för att få det att passa in bättre med tidigare minnen, vilket innebär att minnet automatiskt blir permanent.

Om minnet direkt "konkurrerar" med ett annat minne (vad personen gjorde under morgonen), blir PSY-slaget en nivå lättare, och misslyckas slaget sammanfogar personen minnena eller tror att det riktiga handlar om ett annat tillfälle. Vid fummel glöms det gamla minnet. Om minnet är motsägelsefullt eller orimligt minskar svårigheten enligt spelledarens bedömning. Verkar minnet rimligt enligt målets mått mätt (uppfyller fördomar eller önskningar, t.ex.) blir slaget istället en nivå svårare.

Areaeffekt: Alla personer som befann sig inom arean vid vävningstillfället påverkas.
  1. http://www.rollspel.nu/forum/ubbthreads.php/topics/672935/Oneirotropi.html#Post672935