Chadarians Hopp

Från Wikipedia Mundana
Hoppa till: navigering, sök
En karta över staden.

En universitetsstad i södra Asharien. Staden är känd för sina många akademier och sitt bibliotek. Det finns många skolor i Chadarian, men de mest kända är Historiska Akademin, Stora Universitetet och Akademin för Graduell Magisk Luminans. Staden är även säte för Magiska Tillsynsinstitutet[Husregel].

Utbildningscentrum[redigera]

Historiska akademin[redigera]

En mycket traditionell skola som värnar om gamla seder och traditioner. Vid akademin studerar just nu ca 50 personer, och de som styr och ställer över skolan är tre skäggiga män vid namn Fran Henning av Tuzan Rim, Zebeckaya Lindon och Gabor Läsaren. Dessa ser noga till att inga nymodigheter nässlar sig in i akademin.

Stora universitetet[redigera]

Chadarians största universitet. Skolan är speciellt känd för sina kunniga astrologer, filosofer och geografer. Just nu studeras historia av ett hundratal personer vid skolan. Minst hälften av dessa är utlänningar. Rektor på universitetet är den storslagna Valentin Artol.

Akademien för graduell magisk luminans[redigera]

Se huvudartikeln om Akademien för Graduell Magisk Luminans.

Den största av Chadarians magikerakademier. Leds av Torgug Xoro som också är Chadarians frijarl. Akademien ligger i samma stora stenbyggnad som Stora Universitetet. Ca 400 elever studerar just nu vid akademien och där finns även ca 100 forskare och lärare. Många kända magiker har studerat där, bland annat Maxander den Magnifike. Skolan kallas i folkmun för Chadarians magikerakademi, även om den inte är den enda av sitt slag i staden.

Verusakademien[redigera]

En akademi som grundades av Kabalaorden i Chadarians Hopp, och som leds av Principus Regus Almexandra.