Västmark

Från Wikipedia Mundana
Hoppa till: navigering, sök

Rådsrepublik belägen längst i söder på Asharinahalvön med 38.000 invånare. Statsöverhuvud är president Kamand av Xerims ätt och styr landet från huvudstaden Rampor. Den minst sagt ogästvänliga terrängen i Västmark gör området, som trots allt har en del intressanta naturtillgångar, tämligen ointressant för civiliserade människor. Det är också terrängen och de dåliga transportmöjligheterna som har gjort att Västmark så gott som aldrig har varit ett enat rike. Ett äldre namn på området är Vanskmar.


Städer[redigera]

Rampor[redigera]

Quilla[redigera]

Historia[redigera]

Då området som Quilla ligger i är ett av de få stabila områdena längst västkusten har människor bot där så länge man kan minnas. Området som ligger vid Gröna floden är en stabil bärgsfrund till skilnad från träskmarkerna som finns runt om denna. På grund av detta finns det spekuleringar om att Quilla var ett av de frösta områdena som koloniserades efter att tirakernas rike försvunnit.

Styre och rättskipning[redigera]

Kantonen Quilla styrs av furst Rangol Bebel av Xerims ätt, samma ätt som också styr republiken och stora delar av Väst marks militära styrkor. Staden Quilla å andra sidan styrs av stadens råd. Högste rådgivare i stadens råd är furst Bebel och är en av totalt tio medlemmar. Alla medlemmar har var sin röst förutom furst Bebel som har tre. Alla beslut i frågor som gäller staden avgörs med simpel majoritetsomröstning.


Äventyr[redigera]

Äventyrskampanjen Sylfens vrede börjar i staden Quilla och gavs först ut gavs ut 2004. År 2015 gav Helmgast ut en pdf med äventyret konverterad till Eon IV vilkan kan laddas ned gratis på: [1].