Kategori:Alver

Från Wikipedia Mundana
(Omdirigerad från Alver)
Hoppa till: navigering, sök

Till skillnad från exempelvis människor, tiraker och dvärgar som förtynar med åldern kan alver leva i tusentals år utan att drabbas av betydande ålderstecken. Vissa alver sägs vara så gamla att de varit med om alla de fyra krigen mellan alver och dvärgar. Alver omges att ett biotropiskt fält som kompenserar för deras åldring, problemet är att de med tiden "går in i sig själva". Denna process kallas vanligtvis för Inåtvändhet eller Förbannelsen. En alv som är mycket gammal tappar kontakten med omvärlden och lever mer och mer i sitt egna sinne samtidigt som omvärlden försvinner mer och mer. Obehagliga händelser och personliga trauman kan accelerera förbannelsen så att alven förlorar sig själv tidigare på samma sätt som religiös övertygade tycks klara sig längre undan förbannelsens grepp.

De sex stammarna[redigera]

Alvsläktet har under årtusendenas gång sedan de kom till Mundana delat sig i mindre grupper. Sex stammar uppgår de totalt sett i, alla med sina egna fysiologiska drag, sin egna kultur och sina egna värderingar.

Sanari[redigera]

Se huvudartikeln om Sanari (stam).

Högst upp i den Sanariska Alliansen står den stam den är uppkallad efter, Sanarialverna. Som politiker, lärda och magiker styr de övriga stammar, vägledda av uråldrig visdom och kunnande.

Thism[redigera]

Se huvudartikeln om Thism (stam).

Mäktiga krigare svurna att beskydda den Sanariska alliansen. Kända i världen för sin stridsskicklighet och sin disciplin.

Kiriya[redigera]

Se huvudartikeln om Kiriya (stam).

Sångare och poeter står högt inom Kiriyas samhälle, där diktkonst, hantverksmannaskap och kärlek gentemot levande varelser värderas högre än alla andra dygder.

Pyar[redigera]

Se huvudartikeln om Pyar (stam).

Det alvsläkte som lever närmast människorna och folken på utsidan. Under århundraden har de genom handel och samarbeten kommit mycket nära andra kulturer och kunnat ta del av deras seder.

Henéa[redigera]

Se huvudartikeln om Henéa (stam).

Den djuriska stammen. Djupt inne i skogarna lever det alvsläkte som till och med andra alver fruktar. Korta och utan sympati för främlingar jagar de främlingar på deras territorier.

Léaram[redigera]

Se huvudartikeln om Lèaram (stam).

Nobla alver som valde att lämna Sunari när ett andra stort krig mot dvärgarna stundade. Léaram är kända för sin smidesskicklighet och sin heder, långt bortom deras hemländer långt i öst.

Sidor i kategorin "Alver"

Följande 5 sidor (av totalt 5) finns i denna kategori.